Незважаючи на те, що в січні 2022 року цукор в Україні трохи подешевшав - до 25,78 грн за кілограм, в лютому знову спостерігається зростання ціни на цей продукт.

Про це розповіли у виданні "Агроцентр". Експерти відзначили, що вартість трикілограмової упаковки цукру за місяць знизилася, про що свідчать дані Мінфіну. У січні місяці в супермаркетах така пачка в середньому коштувала близько 81,80 грн, а ось до лютого ціна впала до 77,90 грн.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

На даний момент середня вартість цукру за кг становить 26,27 гривень, але в магазинах відомих торгових мереж вона може різнитися.

Ось, наприклад, що пропонують українцям:

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще
  • Auchan - 27,20 грн;
  • Novus - 25,39 грн;
  • Metro - 25,30 грн;
  • Varus - 27,20 грн.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Судячи зі спостережень експертів, цукор вийшов на рекорд зі зростання ціни в 2021 році. Як свідчать дані Державної служби статистики України, за рік вартість злетіла на 61,5%. Примітно, що разом з цукром в країні відчутно подорожчали соняшникова олія (на 57,7%), яйця (47%) і хліб (15,8%).

Магазин, продукти - фото Знай.ua
Магазин, продукти - фото Знай.ua

Раніше ми писали про те, що ціни на хліб в Україні побили п'ятирічний рекорд-скільки тепер просять за буханець білого

Нагадаємо, слідом за гречкою і молоком: Україна на межі паперової кризи - книги можуть стати недоступні

Як повідомляв Знай.uа, ціна на хліб знову виросла-скоро за батон проситимуть 30 грн: за скільки продають зараз

Також портал Знай.uа писав, що 60% бюджету сім'ї на харчування: як працюватимуть продуктові картки для українців