Стало відомо про те, що в Україні триває зростання цін на бензин і дизельне паливо. Оновлені ціни не сподобаються нікому.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету від програми Факти ICTV, де регулярно сповіщають про головні новини країни та світу. Цей раз не став винятком.

Сталося підвищення цін у четвер, 13 Грудня, про це оголосили в Міністерстві економіки України. 32,92 і 32,16 за літр. Багато АЗС вже встигли підняти ціни на пальне.

Деякі на гривню, деякі на 50 копійок, залежно від марки. Від підвищення не піти, і воно сильно битиме по гаманцю українських водіїв.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом
Показати ще

Варто відзначити, що в травні минулого року уряд ввів граничні торгові ціни на паливо. Це було зроблено для того, щоб мережі АЗС не піднімали ціни без особливих на те аргументів.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

Всі ці заходи, як запевняють в уряді, тимчасові, і діють лише на період карантину.

На сайті Мінфіну була опублікована статистика цін, і видно, як ціни різко злетіли.

Ціни на бензин, фото: скріншот
Ціни на бензин, фото: скріншот

Бензин А-95 Преміум тепер 33,51, і це на 64 копійки вище, ніж було до цього. За А - 95 в середньому тепер просять 31,27 - +62 копійки. А-92 виріс на 53 копійки, і тепер ціна становить 30,38 гривень. Така ж ціна і на дизельне паливо, але подорожчання тут відбулося на цілих 71 копійку.

На колишньому рівні поки що тримається ціна на автомобільний газ-18,99 гривень.

Нагадаємо, що дешевше ходити пішки? АЗС поклали українським водіям під ялинку "знижку" в 2 копійки, скільки коштує паливо

Раніше повідомлялося, що ерев 92 о 95: експерти пояснили, як не наштовхнутися на фальсифікований бензин

Також, епро 100 гривень за пляшку: соняшникова олія подорожчає майже вдвічі перед Різдвом, в чому причина