Володимир Зеленський з президентами Польщі Анджеєм Дудою і Литви Гітанасом Науседою підписав важливу заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата в члени ЄС.

Про це Зеленський заявив на брифінгу, 23 лютого, після зустрічі зі своїми колегами з Польщі та Литви.

"Я вдячний президентам Литви та Польщі за те, що ваші держави серед перших нас підтримали. Зокрема, в питанні надання статусу кандидата нашій державі", - сказав Зеленський.

Скріншот з відео, зустріч президентів 23 лютого
Скріншот з відео, зустріч президентів 23 лютого

Після переговорів глава держави також висловився про введення візового режиму з Російською Федерацією, з якою останнім часом відносини дуже натягнуті через нещодавнє оголошення Володимира Путіна про незалежність "Л/ДНР".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто відзначити, що Дуда і Науседа теж засудили рішення Путіна і погодилися з тим, що треба ввести санкції проти Росії, закликавши до їх посилення. Також президент Польщі заявив, що дії РФ є загрозою не тільки для України, але і для всього регіону, включаючи східний фланг НАТО і ЄС.

"РФ вже декілька разів нападала на інші країни. А на неї ніхто. Немає сумнівів, хто тут агресор", - сказав Дуда.

Зеленський також опублікував фотографії із зустрічі у своєму Instagram. У кадрі президенти зчепили руки разом, демонструючи єдність і згоду. У підписі до публікації Володимир також привітав Дуду і Науседу в Україні, і підкреслив, як важлива дружба між державами в такий непростий час.

"У такий час, як зараз, дуже добре видно, хто наші справжні друзі і партнери. Вітаю в Україні Президента Польщі @prezydent_pl і Президента Литви @gitanasnauseda. 🇺🇦 🇵🇱 🇱🇹" - написав президент.

Нагадаємо, офіційна заява СБУ про введення надзвичайного стану: що потрібно знати кожному українцю

Як повідомляв Знай.uа, в СБУ повідомили про несправну техніку російської армії: "Третина нездатна самостійно пересуватися"

Також портал Знай.uа писав, санкції проти Росії: Верховна Рада прийняла документ, але згодні були не всі - хто не проголосував