У Верховній Раді відбулося важливе голосування за участю всіх представників політичних партій щодо прийняття жорстоких санкцій для Російської Федерації на тлі оголошення Володимира Путіна про незалежність "Л/ДНР".

Верховна рада підтримала заяву парламенту з приводу визнання Росією незалежності тимчасово окупованих територій "ЛНР" і "ДНР". Народні депутати України звернулися до світової спільноти і засудили дії Путіна. У заяві констатується, що РФ в односторонньому порядку фактично вийшла з "Мінських угод".

"Цим рішенням Російська Федерація здійснила черговий акт агресії і в черговий раз грубо порушила державний суверенітет і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в документі.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Голосування відбулося у вівторок, 22 лютого. "За" постанову № 7088 проголосували 336 народних депутатів. Всі подробиці розмістили на офіційному сайті ВР.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Результати голосування нардепів 22 лютого
Результати голосування нардепів 22 лютого

Варто зазначити, що також у заяві Верховна Рада:

  • закликає іноземні держави та міжнародні та регіональні організації не визнавати незалежність самопроголошених утворень;
  • засуджує і покладає всю відповідальність на РФ за різке погіршення ситуації з безпеки;
  • закликає ввести додаткові секторальні санкції, фінансові та персональні проти РФ та її керівників з метою зупинки збройної агресії проти України, зокрема - заморозити запуск "Північного потоку-2 і відключити Росію від SWIFT.

Заява ВР з приводу визнання незалежності "Л / ДНР"
Заява ВР з приводу визнання незалежності "Л / ДНР"

Заява ВР з приводу визнання незалежності "Л / ДНР"
Заява ВР з приводу визнання незалежності "Л / ДНР"

Нагадаємо, Росія повторює точнісінько Грузинський сценарій 2008 року, полінувалися переписати текст: "Хто стане наступним?"

Як повідомляв Знай.uа, Путін - безсмертний вампір з планами світового панування: британські ЗМІ оприлюднили свою теорію

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не піде на діалог з ватажками "Л/ДНР": "Не розуміємо, хто це"