Політолог Юрій Романенко порівняв сучасну Україну з "нічним дозором", який захищає цивілізований світ від нападу нечистої сили. Свою думку з цього приводу він опублікував у власному телеграм-каналі Romanenko Dreams & Nightmare Show.

"Україна-це Нічна варта цивілізації. Україні потрібно вводити не військове, а облогове становище. Очевидно, що для того, щоб Україна відбулася, як держава, вона повинна радикально переглянути ставлення до безпеки. Україна повинна наїстися як їжак», - упевнений він.

Також Романенко вважає, що необхідно якомога швидше провести реформу системи безпеки, провести чистку всіх правоохоронних органів від російських агентів впливу і різко збільшити їх ефективність.

Скрін, Romanenko Dreams&Nightmare Show.
Скрін, Romanenko Dreams&Nightmare Show.

"ВПК має стати становим хребтом економіки. Армія - становим хребтом держави. Інакше держава завалиться через те, що люди будуть не вірити в його перспективу. Бізнес буде бігти в Польщу і Європу разом з активною частиною населення, розуміючи, що Україну в будь-який момент можуть порізати, як салямі», - вважає політолог.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Він упевнений, що Україні потрібна «злість в хорошому розумінні цього слова», адже тепер заходу очевидно, що Україна дійсно – «фронтир між адекватністю і параноєю».

Скрін, Romanenko Dreams&Nightmare Show.
Скрін, Romanenko Dreams&Nightmare Show.

Романенко впевнений, що в небезпеці Всі країни Східної та Центральної Європи, особливо країни Балтії. Стратегічний союз з Польщею і Великобританією повинен отримати інституційний розвиток в найкоротші терміни. Польща стане стратегічним тилом України, необхідні відповідні домовленості.

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Туреччина теж не захищена від претензій Кремля, потрібно шукати союзника в особі Анкари.

«Нам належить радикальна зміна енергетичного сектора, оскільки Путін буде затискати нашу економіку. Тому Україні необхідно радикально збільшити видобуток газу, вугілля, повністю переглянути імпорт нафтопродуктів і ядерного палива, оскільки загроза над морськими комунікаціями буде постійною... ми повинні виходити з цього і жити з цим. Загроза з боку Росії - фактор визначальний, довгостроковий і всеохоплюючий всі рівні життя. Путін сказав про це чіткіше нікуди. У нас немає десятків років на осмислення цього. Зволікання смерті подібне», - вказав на небезпечні місця політолог.

Путін на засіданні Радбезу, скріншот з відео
Путін на засіданні Радбезу, скріншот з відео

Разом з тим, Путін, сам того не бажаючи, змусив українців об'єднатися.

"І ми об'єднаємося. Неможливо прийняти цю мертвечину. Сьогодні Україна-це Нічна варта цивілізації. Цей високий зобов'язує нас покінчити з тим, що нас вбиває. Як тобі такі думки, Джон Сноу?», - резюмував він.

Нагадаємо, розрив відносин з Росією і воєнний стан: Володимир Зеленський зробив ряд важливих заяв.