Окрім Володимира Путіна, на великому засіданні Ради Безпеки Росії 21 лютого, виступили також чиновники РФ, які захотіли висловитися про сьогоднішню ситуацію з незалежністю "ЛДНР" і конфлікт з Україною.

Козак висловився щодо окупованих територій "ЛДНР", "ватажки" яких просять визнати їх незалежними. Він заявив, що ні Україні, ні її західним союзникам Донбас не потрібен. За його припущеннями, Україна зовсім не бачить можливості дати Донецькій області особливий статус, а "переговорний процес знаходиться на нульовій позначці 2015-го року".

"Ми не говоримо про входження ЛНР-ДНР до складу РФ, обговорюємо незалежність", - заявив Путін.

Всі представники Радбезу РФ повідомили Володимиру Путіну про необхідність визнання так званих "Л/ДНР". Однак глава МВС Росії Колокольцев виділився серед інших - він заявив, що регіони повинні мати первісний вигляд, в загальних кордонах, якими були Донецьк і Луганськ до окупації бойовиками (до Маріуполя і т.д.). Путін сказав, що почув думку кожного і оголосить остаточне рішення 21 лютого, після засідання.

Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео
Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Заступник голови Адміністрації погодився з Путіним, який заявляв, що київська влада не збирається виконувати Мінські угоди. Також звучали слова про те, що "Україна дотримується формату "юридичного кретинізму".

Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео
Заступник голови адміністрації РФ Козак, скріншот з відео

Дмитро Медведєв зазначив, що в разі визнання Донбасу тиск буде позамежним. Але Росія нібито знає як з цим боротися, тому через деякий час напруга імовірно спадатиме. Директор ФСБ Росії Олександр Бортніков на засіданні повідомив, що український військовослужбовець з числа тих, хто намагався проникнути на територію Росії був захоплений в полон.

щ"Що Росія поганого зробила Україні? Ми їм газ майже безкоштовно поставляли, на відміну від американців, які 5 мільярдів витратили на зміну режиму", - сказала Валентина Матвієнко на Радбезі.

ЗМІ помітили курйозний нюанс проведеного засідання. На годиннику Міністра оборони РФ Сергія Шойгу, який також виступав на Радбезі, було 12:47. Ймовірно, трансляція передалася через 5 годин.

Також примітно те, що після прохання ватажків "ЛДНР" до Путіна щодо визнання незалежності республік рубль почав стрімко падати. З показниками акцій найбільших російських компаній теж відбувається щось недобре - вони летять з космічною швидкістю вниз.

  • Сбербанк -13%
  • Газпром -9%
  • Роснефть -12%
  • Яндекс -7%
  • АК АЛРОСА -10%

У Telegram-каналі "Причинно-Слідчий комітет" розмістили фото Путіна з цього самого засідання і висміяли його манікюр.

Нагадаємо, Путін побоявся за РФ, якщо Україну приймуть в НАТО: "Росія робила все, щоб мирним шляхом..."

Як повідомляв Знай.uа, скандальний Володимир Жириновський за рік вперед "передбачив" Україні початок війни і назвав дату: "О 4 годині ранку"

Також портал Знай.uа писав, що боєвики обстріляли Луганськ і 80 разів порушили режим тиші на Донбасі: У ЗСУ надали докази провокацій