Людмила Денисова заявила, що в ОРДЛО, на непідконтрольних Україні територіях чоловіків масово "мобілізують" на війну з Україною.

Омбудсмен наголосила, що людей забирають просто на вулиці, а також збирають юнаків з училищ, які ще не досягли повнолітнього віку. Про це уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова написала у своєму Facebook.

За її словами, закликає хлопців від 17 років, а також у "військових училищах" НЗФ "ДНР" та "ЛНР" курсантам 16-18 років "віддано наказ про приведення до бойової готовності з подальшою участю у бойових діях".

"Призову підлягають навіть неповнолітні хлопці віком від 17 років", - пише Денисова.

Денисова нагадала, що це порушення статті 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє залучення дітей до збройних конфліктів, а також закликала організацію ООН та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), міжнародні правозахисні організації відреагувати на втягування дітей в збройний конфлікт та факти примусового призову дітей, громадян України, на тимчасово окупованих територіях, до лав незаконних збройних формувань.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Також у мережі поширюють інформацію, де саме знаходяться "вони", ті, хто забирають чоловіків на мобілізацію просто на вулицях.

Мобілізація в ОРДЛО. Фото: TikTok
Мобілізація в ОРДЛО. Фото: TikTok

Мобілізація в ОРДЛО. Фото: TikTok
Мобілізація в ОРДЛО. Фото: TikTok

У Tik Tok також з’явилася інформація, що на війну в Україну забирають "срочників" з РФ, від чого місцеві не у великому захваті.

Мобілізація в РФ. Фото: TikTok
Мобілізація в РФ. Фото: TikTok

Нагадаємо, раніше Ігор Кондратюк висловився на рахунок "братнього народу" в Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", біженці з Донбасу не можуть знайти притулок у Ростові.

Також "Знай.ua" писав, що Lufthansa зупиняє польоти в Україну, МАУ заспокоїли підстраховкою