Стало відомо про новий обстріл російських бойовиків. Цього разу вороги відкрили вогонь по КПВВ "Хастя" в Луганській області, де в цей час проходили оформлення прикордонної служби водії і вантажівки, які до цього здійснили доставку гуманітарного вантажу від УВКБ ООН і рухалися з непідконтрольної території.

Про це написав Головнокомандувач Збройних сил України на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Обстріл стався 18 лютого, близько 12:00. Російські бойовики стріляли з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з населеного пункту Весела гора. Їх метою була колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Обстріл бойовиків РФ, скріншот з відео
Обстріл бойовиків РФ, скріншот з відео

Обстріл бойовиків РФ, фото з ЗСУ
Обстріл бойовиків РФ, фото з ЗСУ

За інформацією, 4 автомобілі зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, 8 залишилися в міжпозиційній зоні. Відомо, що людей евакуювали в укриття. На щастя, з мирних жителів і військових ніхто не постраждав.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців", - написали в публікації.

Цього ж дня декілька джерел заявили, що на окупованій території прозвучала сирена цивільної оборони.

Раніше "влада ДНР" заявляла, що хоче терміново евакуювати жителів через можливу загрозу обстрілів. Люди вже вишикувалися в черзі на вулицях Донбасу, біля заправок та банкоматів. За попередньою інформацією, перші автобуси виїдуть вже сьогодні о 20:00.

Евакуація жителів Донбасу
Евакуація жителів Донбасу

Нагадаємо, "Глава ДНР" Пушилін евакуює жителів окупованих територій в РФ: нібито Зеленський атакує

Як повідомляв Знай.uа, "Шкода може бути завдана людям": у ЗСУ розповіли, чи правда жителів Донбасу будуть евакуювати

Також портал Знай.uа писав, що жителям Донбасу "обрубили" зв'язок, мобільні оператори знайшли виправдання: "Досить морозитися"