Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву, яка стосується безпеки країни, а також її захисту.

Про це стало відомо завдяки заяві, що опубліковано на сайті Офісу президента України.

На думку Володимира Зеленського і всього уряду, поки що Україна не є повноцінним членом НАТО, терміново необхідно скласти глобальний документ між ключовими країнами світу. Там потрібно зафіксувати гарантії безпеки для нашої Батьківщини.

Володимир Зеленський. Фото: Instagram
Володимир Зеленський. Фото: Instagram

"Ми по дорозі в Альянс. НАТО - по суті, єдиний з існуючих сьогодні союзів безпеки, до якого Україна могла б приєднатися. Для нас там є позиція»відкритих дверей". Але на цьому шляху велика відстань-роки і місяці, особливо, якщо буде ескалація. Проходячи цей шлях, ми повинні отримати систему гарантій. І хоча б теоретично вона не повинна поступатися системі, пропонованій країнам НАТО", - сказано в повідомленні українського гаранта.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Володимир Зеленський зазначив, що це питання вже обговорюється з усіма світовими лідерами, зокрема з тими, хто мають зв'язки з Російською Федерацією. Це єдина альтернатива в ситуації, яка склалася навколо країни.

Володимир Зеленський, фото з Instagram
Володимир Зеленський, фото з Instagram

Поки що країна змушена захищати себе самостійно, і утримувати сильну армію під час агресії, яка триває вже вісім років.

"Ми підняли це питання на рівень лідерів, які, як ми вважаємо, повинні бути за цим столом. Які дадуть нам гарантії, включаючи пункт про сильну, забезпечену, фінансовану, збройну армію. Це все одно повинні бути країни, які потім, раптом що-небудь трапиться, повинні нести відповідальність-сильні світу цього", - переконаний Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube
Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розширив санкції проти Шарія і його дружини:" висить " заборона, але виконати його не можна

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський посміявся з воїнами ЗСУ на Донбасі, щоб переконатися в головному

Також, Володимир Зеленський сподівається, що у США немає домовленостей з РФ