У Збройних силах України відреагували на недавній обстріл у Станиці Луганській. Відомо, що російські бойовики відкрили вогонь по дитячому садку і Врубівському ліцею 17 лютого. Українські солдати налаштовані дуже рішуче і готові захищати мирних жителів. Ситуацію також прокоментував Президент Володимир Зеленський.

Офіцер ЗСУ Юрій Кочевенко, який на даний момент знаходиться в зоні проведення ООС, заявив, що ситуація досить різко активізувалася через обстріл російських бойовиків 17 лютого. Про це він повідомив в ефірі державного телевізійного каналу "Рада".

За словами офіцера, дух українських бійців сильний і вони знаходяться в повній бойовій готовності, також у них є всі необхідні засоби для проведення подальших дій, які їм поставить держава.

Скріншот з ефіру телеканалу "Рада", офіцер Юрій Кочевенко
Скріншот з ефіру телеканалу "Рада", офіцер Юрій Кочевенко

"Можу вас запевнити, що ЗСУ укомплектовані і забезпечені повністю боєкомплектом, пальним, бойовий дух солдатів готовий. А після цього випадку з дитячим садком, повірте, наші військові готові зубами рвати цю мра*оту, яка стріляє по дітях. То ж ми готові виконати будь-які поставлені державою бойові завдання", - запевнив Юрій Кочевенко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Президент написав пост в соціальних мережах на цю тему. Зеленський заявив, що обстріл будівель у Станиці Луганській є великою провокацією з боку РФ. Варто відзначити, що під час атаки в дитячому садку перебували неповнолітні. На щастя, серед малюків постраждалих немає, але троє працівників установи зазнали контузії.

Скріншот з Twitter, Володимир Зеленський
Скріншот з Twitter, Володимир Зеленський

На просторах інтернету також оприлюднили відеоролик з моменту евакуації дітей і персоналу установи в Станиці Луганській.

Нагадаємо, на Донбасі окупанти обстріляли ліцей: дітей ховали в підвалі, але мирну пенсіонерку зачепило осколками

Як повідомляв Знай.uа, увеличили кількість військових і побудували міст через Прип'ять: як насправді відбувається "відведення" сил РФ

Також портал Знай.uа писав, що окупанти обстріляли дитячий садок на Донбасі: є поранені