На тлі ескалації російської агресії в Україні готуються до будь-якого розвитку подальших подій. Зокрема, школярів навчають, як діяти в екстремальних умовах, а старшокласникам показують, як користуватися зброєю.

Зокрема, у львівських школах вже розпочалися заняття зі стрільби для учнів 9−11 класів. На щоденних уроках планують навчити стріляти всіх старшокласників.

Крім того, дітям проводять інструктаж із виживання і техніки безпеки. Їх планують забезпечити усім необхідним обладнанням. Про це повідомили в Управлінні освіти Львівської міської ради.

Учнів тих шкіл, де відсутні тири для навчання стрільби, водитимуть для цього до інших навчальних закладів.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Ми проводимо навчання зі стрільби для всіх учнів 9−11 класів. Наше завдання — навчити підлітків безпечному поводженню зі зброєю, а також основам практичної стрільби», — пояснили в місцевому управлінні освіти.

Так само вчаться реагувати на надзвичайні ситуації і київські школярі, йдеться в сюжеті "ТСН".

Дітям проводять інструктаж, пояснюючи, куди їм тікати і що робити в разі бойових дій. Крім того, їм розповіли про техніку безпеки при поводженні з мінами і гранатами.

У більшості шкіл вже розчистили і облаштували підвальні приміщення, які слугуватимуть сховком від обстрілів. Тим учням, які не зможуть сховатися в підвал з причини його відсутності, пояснюють: найбезпечніше місце в приміщенні – на першому поверсі біля опорних колон подалі від вікон.

Важливо не піднімати паніку, не влаштовувати штовханину, зберігати спокій.

Деякі школи обрали іншу тактику: не проводити жодних навчань з техніки безпеки, щоб «не нервувати дітей».

Знай.ua писав, що Іван Ургант вирішив пожартувати про перенесення війни між Росією і Україною: "це не Олімпіада, дати можна рухати...".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам на 20-30%.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський "зрадив" Шмигалю і здзвонився з прем'єром Японії: "Вперше".