Бельгійська влада на законодавчому рівні дала дозвіл співробітникам різних компаній вимагати чотириденний робочий тиждень.

Про це написали у виданні Bloomberg.

Уряд Бельгії погодив оновлені правила для ринку праці. Відтепер бельгійські працівники на прохання зможуть працювати до 10 годин на день замість 8 годин на даний час, щоб перейти на 4-денний робочий тиждень. Як заявлено, це не вплине на оплату праці. Також можна працювати більше годин в один тиждень і менше в наступну.

Люди на вулиці, фото з pxhere
Люди на вулиці, фото з pxhere

На думку влади, дана реформа спростить організацію вечірньої та нічної роботи без участі профспілок, а також допоможе молодим мамам і літнім людям балансувати між роботою та особистим життям. А ще нове законодавство закріплює право співробітників бути недоступними для начальства в неробочий час.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Мета полягає в тому, щоб надати людям і компаніям більше свободи в організації свого робочого часу", - заявив прем'єр-міністр Олександр де Кро.

Співробітники в офісі, фото з pxhere
Співробітники в офісі, фото з pxhere

У виданні зазначили, що така тенденція стає все більше популярною. Наприклад, в червні Великобританія запустила шестимісячну програму, в якій вже взяли участь близько 30 компаній. Аналогічні програми повинні розпочатися в США та Ірландії, а ще більше заплановано в Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Нагадаємо, у українки з карти "Приватбанку" безслідно пропало 27 тисяч гривень, в банку тільки попрощалися: "Панночка з єхидною посмішкою..."

Як повідомляв Знай.uа, з 1 березня в Україні переглянуть розмір пенсій-скільки отримають військові, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї

Також портал Знай.uа писав, що ціни олію змусять українців забути про улюблені страви: як зміниться вартість наприкінці зими