У Міністерстві охорони здоров'я України показали невтішну статистику захворюваності на рак серед дітей і розповіли, як влада бореться з цією проблемою, а також що встигли зробити лікарі за минулий 2021 рік.

Новий пізнавальний пост, який розмістили на сторінці МОЗ у соцмережі Facebook, приурочили до Міжнародного дня онкохворої дитини, який відзначається щорічно 15 лютого багатьма країнами.

Міжнародний день онкохворої дитини 15 лютого
Міжнародний день онкохворої дитини 15 лютого

У публікації зазначили, що щороку у світі у 300 000 дітей діагностують рак, а в Україні - близько 1000 нових випадків онкологічних захворювань. Медики стверджують, що ця хвороба дуже підступна, а в дитячому віці її і зовсім неможливо передбачити, те ж стосується і причин виникнення. Єдине, що може допомогти знизити рівень захворюваності - це рання діагностика.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Що ж стосується статистики, тут МОЗ надало декілька даних за 2021 рік. Наприклад, тарифи з діагностики та хіміотерапевтичного лікування збільшилися на 40%, а по онкогематологічних захворювань (лейкемії, лімфоми) - на 37%.

  • Протягом 2021 року лікарі зробили 77 трансплантацій кісткового мозку дітям, а цього року вже 8 трансплантацій.
  • Національна стратегія контролю онкологічних захворювань знаходиться на фінальному етапі, її залишилося затвердити до 2030 року.
  • МОЗ продовжує закуповувати ліки, забезпечуючи 100% потреби. У 2021 році була здійснена закупівля 134 позиції на суму 222 388 497 грн.

Нагадаємо, шеплення не шкодить дитині? Ізраїльські вчені дізналися, що відбувається з вагітними після вакцини від коронавірусу

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ затвердило сезонне меню для дитячих садків: чим годуватимуть малюків

Також портал Знай.uа писав, що "Вам доступна виплата Covid-19, сума 1000 UAH": шахраї наживаються на довірливих українцях, прикриваючись МОЗ