Президент Володимир Зеленський заявив, що незважаючи на загрозу, що нависла від Російської Федерації, він разом з дружиною залишиться в Україні.

Про це Володимир Зеленський повідомив на пресконференції 14 лютого, після зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Новина про те, що західні дипломати і українські бізнесмени екстрено покинули межі України сколихнула всіх громадян, тому глава держави вважав за потрібне заявити про те, що його сім'я залишається в столиці. Зеленський також зазначив, що ця справа принципова і таким чином він хоче подати приклад тим, у кого з'явилося бажання виїхати з рідної країни через можливе вторгнення РФ.

"Моя сім'я завжди зі мною. Завжди з Україною, це без пафосу. Я - президент, моя дружина - перша леді, повинна показувати своїм прикладом, як повинні поводитися сім'ї", - сказав Зеленський.

Пресконференція Зеленського 14 лютого, скріншот з відео
Пресконференція Зеленського 14 лютого, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Варто відзначити, що тільки за один день, 13 лютого, з Києва вилетіло близько 20 чартерів олігархів, бізнесменів і політиків. Коментуючи це, Зеленський сказав, що "громадянин не той, у кого паспорт, а той, хто сьогодні в Україні".

Також він сказав, що в країні залишаються "надійні громадяни", а втікачів народних депутатів він закликав повернутися в Україну протягом доби, підкресливши, що це є важливим моментом, "моментом єдності нашої країни". Що стосується перенесення посольств і консульств в західні області і евакуацію дипломатів, він назвав такі дії "великою помилкою".

"Я вважаю, що ми живемо у великий час. Що стосується політиків, дипломатів, бізнесменів: ви сказали, що 30 чартерів тільки за вчора — це говорить, що у нас багата країна... Головне, щоб вони порожніми відлітали, а не вивозили що-небудь з України. Мені здається, що це серйозний виклик. Я думаю, що ми повинні дати їм сигнал — справедливий, перш за все від Верховної Ради, від спікера, від держави, і я від себе особисто хотів би їх попросити, щоб протягом 24 годин вони вже когось зі своїх рідних привезли, щоб вони все ж повернулися в країну", - заявив президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський задумався над "особливим статусом" Донбасу: Україна отримає мільйони, а РФ - санкції

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський зізнався, що в Європі натякають Україні відмовитися від НАТО: "Пов'язано з реакцією РФ"

Також портал Знай.uа писав, що перед зустріччю з Путіним: канцлер Німеччини Олаф Шольц екстрено прибув в Україну до Володимира Зеленського