Стало відомо про те, що в понеділок, 14 лютого відбудеться засідання РНБО у Верховній Раді. Там обговорять питання можливого вторгнення Російської Федерації.

Головою засідання стане Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов.

"На 16 годину 14 лютого запланована нарада під головуванням секретаря РНБО з питання оцінки ситуації безпеки навколо і всередині України" - йдеться в повідомленні.

Засідання РНБО, сайт президента
Засідання РНБО, сайт президента

Народних депутатів проінформують стосовно оцінки безпеки навколо і всередині країни. До участі в засіданні були запрошені керівництво парламенту, а також представники депутатських фракцій.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, о 19:00 відбудеться ще й нарада партії "Слуга народу", де буде також присутній і президент України Володимир Зеленський. Що саме вони будуть обговорювати-невідомо, але незадовго до цього депутатам заборонили залишати територію країни у зв'язку з можливим вторгненням.

"Слуги народу", кадр з відео
"Слуги народу", кадр з відео

Також, Україна скликає термінову зустріч з державами-учасниками Віденського документа, і Росія теж повинна приєднатися.

Все для того, щоб обговорити ситуацію на українсько-російському кордоні, а також на Кримському півострові.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Росія не відповіла на наш запит по Віденському документу. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ і всіма державами-учасниками протягом наступних 48 годин для обговорення посилення і переміщення військ РФ уздовж нашого кордону і в тимчасово окупованому Криму", - зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, що МЗС України попросив усіх громадян заспокоїтися і не сіяти паніку: "готові дати відсіч..."

Раніше повідомлялося, що за спиною у Зеленського: Еммануель Макрон зідзвонився з Путіним після недавньої зустрічі, говорили про Україну

Також, президент Володимир Зеленський зізнався, наскільки Україні вигідне відключення від енергії РФ і Білорусі