Служба безпеки України терміново звернулася до співгромадян на тлі ескалації конфлікту з Росією. Українців попередили про методи інформаційного впливу з боку ворога під час гібридної війни.

Зокрема, зазначається, що вітчизняний інформаційний простір наразі зазнає небаченого раніше впливу. Україні довелося зіштовхнутися зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкових даних та викривленням реального стану речей.

«Усе це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни», - впевнені в СБУ.

У відомстві запевнили, що постійно аналізують різні сценарії розвитку подій і мають є чіткий план дій на кожен із них.

СБУ. Фото: скріншот youtube
СБУ. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

«Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це», - додали силовики.

Мета ворога – за допомогою інформаційного нагнітання змусити нервувати українське суспільство, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян.

Вияви інформаційної війни фіксують у соціальних мережах, окремих ЗМІ, у виступах деяких політиків країни-агресора. На протидію їм СБУ попереджає кібератаки, ліквідовує численні ботоферми, викриває агентурні мережі іноземних спецслужб та недопускає диверсії і теракти.

Скрін, Facebook СБУ
Скрін, Facebook СБУ

«Співробітники СБУ працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі. Ми готові захищати Україну», - заспокоюють у відомстві.

Всіх українців закликають «зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації». Кожен має навчитися відрізняти фейкові повідомлення від справжніх, використовувати критичне мислення і перевіряти інформацію.

«Паніка й дестабілізація грають на користь тільки ворогам, а не Україні», - нагадали в СБУ.

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський з главою Євроради знайшли спосіб зупинити Росію: "Паніка - ворог..."

Як повідомляв Знай.uа, українцям підказали, як збільшити страховий стаж для пенсії без виходу на роботу - "Йдемо в податкову...".

Знай.uа писав, Нова "мінімалка" і плюс 14%: скільки українські пенсіонери отримуватимуть з 1 березня.