Для наших читачів, які з великою увагою стежать за всіма пенсійними маніпуляціями в Україні, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що в березні 2022 року більшість пенсіонерів в Україні повинні отримати підвищені виплати.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Марини Лазебної в ефірі одного з телеканалів.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

За словами Марини Лазебної, підвищення пенсій торкнеться 10 млн 200 тис.громадян. Вперше за 15 років так звана соціальна пенсія вже в березні досягне розміру, який планувався на грудень.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми вперше за 15 років зробимо те, що ніхто не робив – ми проіндексуємо пенсії, рівні прожитковому рівню, не в грудні, як планувалося, а вже в березні. Люди, які сьогодні отримують пенсії в 1934 грн, вже з 1 березня будуть отримувати по 2100 грн", - сказала Марина Лазебна.

Її розмір прив'язаний до прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, що становить 1 934 грн. Підвищення прожиткового мінімуму в 2022 році заплановано на липень і грудень.

За цим графіком соціальні пенсії 2 100 грн повинні виплачуватися тільки з грудня. Але уряд вирішив проіндексувати їх разом з іншими пенсіями вже в березні.

Лазебна зазначила, що зараз такі мінімальні пенсії отримують 1 мільйон осіб, а раніше таких одержувачів було 4 мільйони.

Раніше повідомляли, українцям почали продавати м'ясо прямо посеред калюжі, але нікого це не хвилює: "Так смачніше?".

Як повідомляв Знай.uа, українцям підказали, як збільшити страховий стаж для пенсії без виходу на роботу - "Йдемо в податкову...".

Знай.uа писав, Нова "мінімалка" і плюс 14%: скільки українські пенсіонери отримуватимуть з 1 березня.