У Міністерстві соціальної політики розповіли, як мають змінитися пенсія та прожитковий мінімум у 2022 році.

Як зазначається, вперше з 2014 року розмір середньої пенсії перевищив фактичний прожитковий мінімум у країні. Крім того, цього року середня пенсія вперше за сім років перевищила розмір фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Зокрема, станом на 1 грудня 2021 року розмір фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб становив 3723 гривні, а середня пенсія становила 3980 гривень.

«Це відбулось у результаті реалізації комплексної програми підвищення пенсій для різних категорій непрацездатних людей, в тому числі ініційованої Президентом України «вікової лінійки» доплат до пенсій», - стверджують у міністерстві.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Пенсія, фото з Главком
Пенсія, фото з Главком

За прогнозами відомства, запланована на 2022 рік реалізація етапів підвищення пенсій має забезпечити зростання середньої пенсії до 4533 гривень вже до 1 грудня 2022 року.

Це на 15 відсотків перевищить очікуваний фактичний розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних людей станом на цю дату.

Нагадаємо, Володимир Зеленський вирішив долю 1000 гривень для пенсіонерів: театр і книги не межа. Громадяни у віці 60+ з січня зможуть використовувати тисячу гривень за соціальними напрямками. Наприклад, для покупки ліків.

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський натягнув бронежилет заради найвідданіших українців: "Давно б війну закінчили"

Знай.ua писав, головне за 10 грудня: стипендія в 6500 грн, знущання над Поляковою, нові забаганки Злати Огнєвіч і Зеленська про домашнє насильство