Для всіх наших читачів, які турбуються за свою майбутню пенсію, є важливі новини. Цього разу ми розповімо, скільки ж потрібно працювати українцям, щоб вийти на заслужений відпочинок у 65 років.

Відомо, що після досягнення 65-річного віку вихід на пенсію залежить від страхового стажу. Для прикладу, у 2022 році такі українці повинні мати від 15 до 19 років страхового стажу.

В Україні необхідний розмір страхового стажу для виходу на пенсію у 65 років регулює ч.3 ст. 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

Згідно з цією статтею, 65-річні українці зможуть вийти на пенсію в 2023 році, якщо матимуть від 15 до 20 років страхового стажу. А ось вже в 2023 році для цього знадобиться 15-21 рік, 2025 – 15-22 роки, 2026 – 15-23 роки, 2027 році – 15-24 роки, а починаючи з 2028 року – від 15 до 25 років.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ті, хто отримав менше 15 років стажу і зовсім не зможуть претендувати на пенсію - замість цього їм виплатять соціальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. До того ж ті, кому не вистачає страхового стажу, можуть його докупити. Альтернативою є добровільний внесок до Пенсійного фонду.

Раніше повідомляли, українцям почали продавати м'ясо прямо посеред калюжі, але нікого це не хвилює: "Так смачніше?".

Як повідомляв Знай.uа, "Занадто красива": герой-пенсіонер поспішав врятувати потопаючу жінку, але виявив ляльку для плотських утіх.

Знай.uа писав, Українка шість років приховувала смерть матері заради грошей: отримувала соцвиплати за покійну.