Для наших читачів є порція корисної інформації. Справа в тому, що в останні кілька місяців активізувалися телефонні шахраї, зловмисники вимагають у людей номер банківської карти, термін її дії та інші платіжні дані, після чого до копійки підчищають рахунки довірливих абонентів.

Про це стало відомо завдяки гнівним відгуками українців, які потрапили на вудку шахраїв.

Зміст таких повідомлень може дещо відрізнятися, проте їх мета однакова - отримання персональних відомостей про громадян та їх платіжних картах. Люди надають інформацію, але отримують не 1000 гривень допомоги, а нуль на своєму рахунку.

Приклади таких "подарунків":

Фейки по виплатах, скріншот: Telegram
Фейки по виплатах, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фейки по виплатах, скріншот: Telegram
Фейки по виплатах, скріншот: Telegram

Важливо нагадати нашим читачам той факт, що банки не мають права і повноважень запитувати ваші персональні дані, пін-коди до платіжних карток, CVV-коди (три цифри на звороті картки), інформацію про термін дії картки, SMS-коди від банків і мобільних операторів і будь-яку іншу інформацію про ваші рахунки.

Дзвінки шахраїв, фото: Unian
Дзвінки шахраїв, фото: Unian

Шановні читачі будьте пильні і знаходьте важливу інформацію самостійно. Завжди дивіться на адресу посилання, якою переходите, всі посилання читайте з кінця адреси сайту. Остерігайтеся шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення про виплату 1 тис. грн щепленим громадянам!

Раніше повідомляли, у Києві засвітився небезпечний мисливець за жіночими гаманцями Саймон Леваєв: дівчатка, будьте обережні.

Як повідомляв Знай.uа, "накладена порча": ворожка вкрала у пенсіонерки 80 "проклятих" тисяч, але копи не повірили в небезпеку.

Знай.uа писав, українець вкрав у жінки ноутбук, а потім ще й серце: в ході розслідування почали разом жити.