З російського міста Корольов (недалеко від Москви) прийшла доволі сумна історія про те, як шахраї нажилися на довірливій 60-річній жінці. Так, донька приїхала до мами на допомогу, коли жінці стало зле під час телефонної розмови.
Про цю історію стало відомо завдяки повідомленню одного з російських телеканалів.
Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube
Вся справа в тому, що пенсіонерку довели шахраї, вона "подарувала" їм понад 1,5 млн руб. (550 тисяч гривень - ред.). Телефонні шахраї зателефонували 60-річній Галині Антонівні і почали втирати, що на її ім'я оформлено кредит.
Щоб на ній не повис борг, пенсіонерці запропонували максимально дивне рішення - отримати цей кредит самій. Так вона нібито випередить шахраїв і не втратить гроші. Правда, потім їх потрібно перевести на спеціальний рахунок.

Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот
Телефонні шахраї - частіше попадаються пенсіонери, скріншот

Жінка звірила номер тих, хто дзвонив з контактом відділу поліції-все збіглося. Після цієї "перевірочної операції" довірлива жертва взяла два кредити в різних банках на 1 млн 500 тис руб. і перевела все нібито "поліцейським".
Через кілька днів Галина Антонівна зрозуміла, що її обдурили, і спробувала звернутися до справжніх співробітників поліції. Але виразно пояснити ситуацію у неї не вийшло — занадто переймалася.
Пізніше, вдома, їй стало зле, вона впала і розбила обличчя. На щастя, саме в цей момент з нею по телефону розмовляла донька, яка тут же примчала на допомогу. Пенсіонерка навіть не змогла відчинити двері, квартиру довелося зламувати. Наразі Галину Антонівну госпіталізовано з підозрою на інсульт. Її донька написала заяву, проводиться перевірка.