У мешканки Дніпра шахраї викрали мобільний телефон і оформили швидких онлайн-кредитів на 80 тисяч гривень. Такі випадки трапляються все частіше. Крадії працюють у торгівельних центрах та магазинах. Як захистити себе і не потрапити в пастку аферистів, дізнавалися журналісти «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

За останній рік кількість повідомлень про викрадення телефонів та використання персональних даних збільшилася. Зафіксований випадок, коли лише в Дніпрі за добу викрали 25 смартфонів. Свідки злочинів розповідають, що в місті працює група шахраїв, які мають маскувальні предмети, перуки та запасний одяг.

Фото: Спецкор. Шахрай
Фото: Спецкор. Шахрай

У Департаменті кіберполіції зазначають: телефони тепер крадуть не тільки заради самих пристроїв, а й сім-карт. Зазвичай людина використовує один мобільний номер для різних послуг — синхронізує пошту, прив’язує інтернет-банкінг, вказує його у соціальних мережах. Цим і можуть скористатися аферисти, отримавши доступ до сім-карти та особистої інформації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: Спецкор. Шахрай
Фото: Спецкор. Шахрай

Так, потерпіла Анастасія Климович, одразу заблокувала свій гаджет та повідомила про це банки. Тим не менш, коли дівчина придбала новий телефон і відкрила програму одного з банків, виявилося, що крадії оформили на її ім’я кредитів у розмірі 80 тисяч гривень.

Якщо ви стали жертвою злодіїв, у кіберполіції радять діяти наступним чином: замовити нову сім-карту, а втрачену заблокувати, змінити пароль до облікового запису та пошти, відключити всі месенджери на мобільному пристрої. Крім того, в обов’язковому порядку варто звернутися до банківських установ, заблокувати всі картки і фінансові додатки.

Фото: Спецкор. Шахрай
Фото: Спецкор. Шахрай

Нагадаємо, що аферисти здають українцям квартири-привиди під Новий рік- "ціна виростає в 10 разів"

Раніше повідомлялося, що експерти підказали, як захистити свій автомобіль від злодіїв: "знайдіть фахівця з викрадення..."

Також, шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили.