З Міністерства соціальної політики України прийшли доволі радісні новини для всіх одержувачів пенсійних виплат. Справа в тому, що з 1 березня 2022 року в державі повинні збільшити пенсії відразу на 14%.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра соціальної політики України Марини Лазебної в ефірі одного з телеканалів на ранковому шоу.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube
Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

За словами Марини Лазебної, це буде і індексація страхових пенсій і доплати для різних категорій, що не підпадають під індексацію. Саме тому підвищення стосується більше десяти мільйонів людей.

Зокрема, це:

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

- військовослужбовці - середній розмір підвищення 700 грн;

- страхові пенсії, які було призначено до 2019 року – не менше 100 грн, а в середньому зросте на 500 грн;

- мінімальна пенсія по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та інші пенсії, призначені ліквідаторам трагедії на ЧАЕС — пенсія в середньому зросте на 400 грн.

Крім того, з березня збільшиться розмір так званої мінімальної пенсії. Вперше за 15 років вона підвищиться до двох тисяч гривень. Так звану соціальну пенсію отримують в Україні понад мільйон громадян. До слова, як правило, це ті, у кого не вистачає страхового стажу або була маленька заробітна плата.

Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний
Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний
Пенсіонерка. Фото: Південний Федеральний

Також варто нагадати нашим читачам, що в 2022 році розмір пенсійних виплат підвищуватиметься поетапно. Це регламентовано держбюджетом-2022.

Станом на 1 лютого 2022 року мінімальний розмір пенсії залишився на тому ж рівні і становить 1 934 грн. Її підвищення заплановано на липень і грудень 2022 року (до 2027 грн і 2093 грн відповідно).

Раніше повідомляли, українці зможуть отримати популярну довідку, не виходячи з дому: видають більше мільйона на рік.

Як повідомляв Знай.uа, українці зможуть виходити на пенсію незалежно від віку: у Мінсоцполітики озвучили умови.

Знай.uа писав, здоровань схопив пенсіонерку за горло і спустив сходами - не сподобалося, що не пропустила.