У вівторок, 8 лютого, в українській столиці буде трохи паризької атмосфери. Справа в тому, що французький президент приїхав на офіційну зустріч з Володимиром Зеленським. До слова, з Володимиром Олександровичем Макрон зустрічається відразу після п'ятигодинних переговорів з Володимиром Путіним.

Про це стало відомо завдяки відео від Офісу Президента в соціальних мережах.

Макрон і Зеленський, скріншот: YouTube
Макрон і Зеленський, скріншот: YouTube

Повідомляється, що Еммануель Макрон вже прибув до Маріїнського палацу. Це перший візит президента Франції в Україну за минулі 24 роки (після Жака Ширака, який відвідав Україну в 1998 році – ред.).

Разом з Макроном до Києва прилетів французький міністр закордонних справ Жан Ів Ле Дріан, який проведе зустріч з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Прийом Макрона був не зовсім стандартним. Обійшлося без почесної варти. Макрон і Зеленський відразу зайшли в будівлю, там же вітали делегації обох країн.

На відміну від вчорашньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві, Володимир Зеленський і Еммануель Макрон сіли не за "кілометровий" стіл, а за маленький.

Переговори глав двох країн було заплановано на 12:00. За попередньою інформацією, близько 13:40 французький і український лідери повинні дати спільний брифінг для преси в Маріїнському палаці.

Раніше повідомляли, притулок Порошенка, розширення НАТО, невизнання "ЛДНР": головна із заяв Путіна і Макрона після п'ятигодинної зустрічі.

Як повідомляв Знай.uа, Янукович посунеться? Путін запропонував Порошенку "політичний притулок" в Росії.

Знай.uа писав, Зеленський готовий зустрітися з Путіним віч-на-віч: Ердоган розповів подробиці.