Адвокат нацгвардійця Артемія Рябчука, який звинувачується за розстріл своїх товаришів по службі на заводі "Південмаш" в Дніпрі, зажадав визнати його постраждалим.

Захисник обвинуваченого подав відповідний позов із заявою, що права його підзахисного були порушені під час проходження служби в частині 3021 Нацгвардії України. Варто нагадати, що Артемій Рябчук перебуває в СІЗО до 27 березня без права внесення застави, йому загрожує довічне ув'язнення.

Артемій Рябчук
Артемій Рябчук

Про це адвокат Ігор Степанов розповів виданню "Сегодня".

"Після засідання суду, де обирали запобіжний захід, я сказав: все те, що він дав у своїх свідченнях, має розслідуватися в іншому кримінальному провадженні, щодо посадових осіб військової частини. Я подав заяву про внесення до ЄРДР даних про те, щоб було відкрито провадження за чотирма статтями КК, де я вимагаю визнати Артемія потерпілим", - повідомив адвокат.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Свої вимоги адвокат висунув за такими чотирма статтями:

  • ст. 406 - "Порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями";
  • 408 - "Дезертирство";
  • 425 - "Недбале ставлення до військової служби";
  • 426 - "Перевищення військовою посадовою владою або службовим повноваженням".

Адвокат Артемія Рябчука
Адвокат Артемія Рябчука

Також Ігор Степанов зазначив, що йому ще не відкрили доступ до матеріалів справи і він очікує відповіді на його клопотання. За словами адвоката, його підзахисний визнає свою провину і відчуває почуття жалю.

"У нього є почуття жалю, що все так сталося. У нього є це усвідомлення", - заявив правозахисник.

Артемій Рябчук, скріншот: Telegram
Артемій Рябчук, скріншот: Telegram

Нагадаємо, пошуки жінки, яка підвозила Артемія Рябчука в ніч розстрілу: адвокат повідомив нові деталі

Як повідомляв Знай.uа, вбивця 5 чоловік Артемій Рябчук помер у СІЗО? У ДБР розкрили правду

Також портал Знай.uа писав, що лікарям вдалося врятувати всіх постраждалих нацгвардійців на Південмаші: "Не тільки виживуть, але і встануть на ноги"