У Державній службі України з надзвичайних ситуацій розповіли про надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території України станом на 31 січня 2022 року.

Про це стало відомо завдяки прес-службі ДСНС України, де детально про все розповіли.

Протягом доби було здійснено близько 780 виїздів. Також, в результаті заходів було врятовано 18 осіб, 61 будівлю, і ще 2 одиниці техніки.

Снігова лавина
Снігова лавина

Всього з початку року За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій сталося 6 надзвичайних ситуацій, в результаті яких загинуло 18 осіб, і ще 1 постраждала. З цих НС 1 була техногенного характеру, і ще 5 природного.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фото: скріншот
Фото: скріншот

Станом на 31 січня було знеструмлено 317 населених пунктів у 7 областях. Львівська – 123, Тернопільська – 56, Рівненська – 54, Хмельницька – 38, Волинська – 32 та Закарпатська - 14.

Також, вночі на трасі Мукачево-Рогатин сталося сходження двох незначних локальних снігових лавин на дорогу. На щастя, все обійшлося без негативних наслідків, і швидко було прибрано технікою Укравтодору. Ніяких затримок у русі не було.

Лавина, кадр з відео
Лавина, кадр з відео

Синоптик Наталка Діденко розповіла, як розпочнеться Лютий. Істотних опадів у вівторок, 1 лютого не передбачається, але буде невеликий мороз, а на дорогах ожеледь. Тому водіям варто бути обережніше.

В основному перші дні місяця буде холодна погода, і до кінця тижня чекає серйозне похолодання.

Нагадаємо, що у Карпатах зійшла лавина-група туристів опинилася під тоннами снігу: довелося відкопуватися самим

Раніше повідомлялося, що люний турецький курорт українців завалило метровим снігом, такого тут не було 30 років

Також, лижник зніс 5-річну дівчинку на трасі в горах, Малятко не вижило: доставляли вертольотом, але не встигли врятувати