У Міністерстві соціальної політики України детально розповіли, як саме підвищуватимуть пенсійні та соціальні виплати з 1 березня 2022 року. Також вже є проєкт постанови щодо даних "підвищень".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Пенсійний кур'єр" в мережі Facebook.

Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС
Пенсіонери в аптеці. Фото: КС

У Міністерстві соціальної політики України збираються:

Проіндексувати на 14%:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

▪️ страхові пенсії, призначені до 2019 року (при цьому сума підвищення буде не менше 100 грн, а середній розмір підвищення становитиме близько 500 грн);

▪️ пенсії військовим (середній розмір підвищення становитиме 700 грн);

▪️ мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС (середній розмір підвищення становитиме 400 грн) та інші пенсії особам з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Встановити доплату особам, яким не поширюється порядок індексації пенсій, у сумі 135 грн на місяць. Підвищити мінімальну пенсійну виплату особам з інвалідністю I групи та особам з повним страховим стажем (30/35 років) з 2 200 до 2 300 грн, а для непрацюючих пенсіонерів з числа одержувачів мінімальних пенсій, які не мають повного стажу, збільшити на 166 грн 2 100 грн.

Збільшити розмір державної допомоги на:

▪️ 400 грн (з 1 700 грн до 2 100 грн) для одержувачів допомоги на кожну дитину, яка виховується в багатодітній родині;

▪️ 166 грн (з 1934 грн до 2 100 грн) для одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, які отримують державну соціальну допомогу.

Визначити індексацію на 14% розмірів щомісячних компенсаційних виплат до пенсії літніх людей, які після індексації виплати складуть для:

▪️ громадян віком 75-80 років - 456 грн;

▪️ громадян віком 80 – 570 грн.

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Публікація "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, довелося робити аналіз ДНК: жінка врятувала таємничу тварину, яка збила з пантелику вчених.

Як повідомляв Знай.uа, жодних тонометрів - тільки уколи і таблетки: у Мінсоцполітики розповіли, на які ліки українці зможуть витратити "тисячу Зеленського".

Знай.uа писав, на українців чекає підвищення пенсій і соцвиплат: кому докинуть 100 грн, а кому - 600.