З'явилася інформація, що список професій жінок, які підпадають під військовий облік, повинні скоротити. Дане доручення дав глава української держави Володимир Зеленський у відповідь на петицію про скасування цієї процедури для жінок, яка набрала вже понад 37 тисяч голосів.

Суспільний резонанс навколо цієї теми був викликаний невдалою реалізацією закону, вважає Зеленський і зазначає, що список професій необґрунтований і занадто великий. Про це детально пише портал "Новини.LIVE".

Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото
Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото

Саме тому процедуру постановки на облік чекають зміни, а ще – діджиталізація. Проходження медкомісії і систему покарань за несвоєчасну постановку на облік планують зробити онлайн, щоб фізична присутність людини для цього було не потрібно.

Також варто нагадати той факт, що днями про цифрові зміни в системі говорила і заступник Міністра оборони Ганна Маляр. Вона, зокрема, зазначила, що в 2022 році жінкам ще не обов'язково ставати на облік.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform
Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив дати, коли в Україні стартує військовий призов у 2022 році.

Збір військовозобов'язаних на строкову службу відбудеться з квітня по червень, а також з жовтня по грудень. При цьому, повідомляється, що українців не залучатимуть для виконання бойових завдань в зоні проведення ООС.

Раніше повідомляли, масове ухилення від армії і жінки на військовому обліку: підполковник назвав найголовніші проблеми призову.

Як повідомляв Знай.uа, чарівний спецназ, якому захоче "здатися" кожен: топ найкрасивіших жінок в армії з чоловічим характером і добрим серцем.

Знай.uа писав, військовий призов в Україні 2022 року: хто звільняється від служби в ЗСУ або залишиться в запасі.