Українки почали ділитися історіями про те, як вони стали на військовий облік. Про це повідомляє портал ТСН.

В Україні набув чинності наказ" Про затвердження переліку професій для жінок", які зобов'язані стати на військовий облік. Тепер, як і у випадку чоловіків, Для жінок буде враховуватися стан здоров'я людини і його сімейні обставини. Нові норми про військовий облік стосуються також вагітних і жінок з малолітніми дітьми. Даний закон викликав неоднозначну реакцію серед жінок.

Українки почали ділитися історіями про те, як вони відвідують військкомати. Однією з них стала Юлія-журналістка з Кривого Рогу і дочка військового. Вона з необхідним пакетом документів вирішила відвідати військкомат для того, щоб стати на військовий облік.

"Питання вставати на військовий облік чи ні, у мене навіть не виникало", - повідомила вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Юлія повідомила, що працівники територіального центру дивувалися, що багато українців проявили активність. Хоча робота структури вказана з 8 годин, а всі бажаючі стати на військовий облік прийшли дещо раніше, сам прийом документів почали з 9 годин. Працювала одна спеціалістка.

Працівниця поговорила з Юлією десть хвилин і сказала прийти через десять хвилин з довідками від гінеколога і флюрографією.

Раніше повідомляли, Українки зможуть стати на військовий облік онлайн: У Міноборони розповіли, коли зміни набудуть чинності.

Також Знай писав, "облік-це не заклик": українкам, які матюкаються і плачуть на камеру, у ЗСУ пояснили суть на прикладі ізраїльтянок і норвежок

Знай.uа писав, Українки можуть відмовитися від служби в ЗСУ? Військовий комісар пояснив, чи будуть закликати і мобілізувати жінок.