У п'ятницю, 14 січня 2022 року, крім традиційного святкування неофіційного (Старого) Нового року - в Україні вшановують пам'ять святого Василія Великого.

Ми розберемо, що дуже важливо зробити в цей день, щоб в родині завжди була згода, а також добробут. Хтось може знати, що він народився в Кесарії, в сім'ї заможних і високоосвічених людей. Згодом отримав гарну освіту і подорожував по різних містах, щоб освоїти різні науки крім філософії, мистецтва, які вдалося вивчити в домашніх умовах.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Василь Великий завжди цікавився життям Ісуса Христа. Якось його віра зміцніла, тому він відправився в Єрусалим, де прийняв обряд хрещення. Тоді в річку вдарила блискавка, з неї вилетів білий Голуб, які занурився у воду, а після - полетів у небо і зник. Незабаром Василь став Кесарійським архієпископом, боровся з відступниками, зміцнював вірою церкоць і писав величезну кількість богословських праць.

Він помер 14 січня, у віці 49 років і став прикладом жертовності і боротьби за Святу Церкву.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

У цей день проводяться спеціальні богослужіння, а українці вітають всіх Василів і Василин з іменним святом. А посівальники (обов'язково хлопчики, чоловіки) засівають будинку пшеницею і житом, щоб знайти добробут і згоду.

Нагадаємо, Різдво не 7 січня: коли насправді народився Ісус Христос і чому це навіть не 25 грудня

Як повідомляв "Знай.ua", Оля Полякова зібрала біля себе дочок і заговорила про Бога: "Маленький цирк".

Знай.ua писав, Старий Новий Рік 13 січня: "святки", любов і шопка - в ПЦУ пояснили, як правильно провести ці дні. Така різниця в датах виникла через різного календаря. На Заході літочислення відбувається за григоріанським календарем, а в окремих країнах - за юліанським календарем.