Українкам розповіли більш детально про військовий облік. Їх відразу заспокоїли, що це не заклик, а також не мобілізація, тому приводів бля занепокоєння немає.

Про це стало відомо завдяки порталу Армія Інформ, а сама тема викликала таку бурю засуджень у мережі та суспільстві.

Військовий комісар Київського територіального центру, Валерій Куценко зазначив, що військовий облік для жінок - не означає мобілізацію чи призов. Це все робиться про всяк випадок.

ООС, фото: Facebook
ООС, фото: Facebook

Будь-який облік ресурсів держави важливий для розуміння потенціалу, тобто які фахівці є в країні і можуть в крайньому випадку залучатися до оборони держави, — роз'яснює військовий комісар і зазначає, що українських жінок як і раніше брали на військовий облік, наприклад тих, хто отримував медичні спеціальності. - Але оскільки ці правила обліку не змінювалися, на відміну від освітніх правил, то навіть це з певного моменту "забуксувало", коли частина спеціальностей не була охоплена правилами.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

військкомат, скріншот з відео
військкомат, скріншот з відео

Зараз в Мережі, як зазначає комісар, багато маніпуляцій і перекручувань на цю тему. Багато хто думає, що через нові правила точно опиняться в армії, однак, це абсолютно не так. У військкоматі звичайно ее раді як чоловікам, так і жінкам, однак, Дівчата можуть відмовитися від цієї затії.

Скрін, відео YouTube військкомат
Скрін, відео YouTube військкомат

"Але, повторюємо, в цьому випадку мова йде тільки про облік, а не про призов або будь - який інший обов'язковій формі залучення жінок в армію" - говорив Валерій.

Нагадаємо, що Володимира Зеленського просять припинити знущатися, петиція проти військового обліку жінок "вистрілила"

Раніше повідомлялося, що військовий облік для жінок в Україні: Міноборони анонсувало "приписку" для вагітних і матерів з малолітніми дітьми

Також, облік у військкоматі для мільйонів жінок розлютив українців: "вибухові" протести, мобілізація і штрафи в 8500 тисяч-деталі нового закону.