Нагадаємо нашим читачам той факт, що в Україні набув чинності наказ "Про затвердження переліку професій для жінок", які зобов'язані стати на військовий облік. Тепер, як і у випадку чоловіків, Для жінок враховуватиметься стан здоров'я людини і його сімейні обставини.

Нові норми про військовий облік стосуються також вагітних і жінок з малолітніми дітьми.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міноборони України у Facebook.

Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Українки в ЗСУ, скріншот: YouTube

"До кінця 2022 року в Генеральному штабі Збройних сил України буде проведено аналіз змін кількості військовозобов'язаних-жінок, які перебувають на військовому обліку", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначається, що, як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватимуться стан здоров'я людини і її сімейні обставини.

Тепер на військовому обліку повинні перебувати працівниці 35 сфер діяльності. При цьому на облік встануть не тільки керівники і провідні посадові особи підприємств, а й представниці робочих спеціальностей.

У свою чергу роботодавець, який не проконтролює наявність документів про перебування на військовому обліку у своїх працівників повинен заплатити штраф від 5,1 до 8,5 тисячі гривень.

Публікація Міноборони України, скріншот: Facebook
Публікація Міноборони України, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, юрист розповів українкам, як стати на військовий облік після наказу Міноборони: штрафів можна не боятися.

Як повідомляв Знай.uа, облік у військкоматі для мільйонів жінок розлютив українців: "вибухові" протести, мобілізація і штрафи в 8500 тисяч-деталі нового закону.

Знай.uа писав, "Галя, вставай! Ще у військкомат!": найсмішніші меми про призов українок у ЗСУ.