Українці звернулися до президента Володимира Зеленського з пропозицією переглянути шкільну програму освіти в Україні.

На офіційному сайті Президента Володимира Зеленського 16 грудня розмістили нову петицію №22/129516-еп з проханням скоротити шкільну програму і зовсім скасувати обов'язкове виконання домашніх завдань.

Як заявила ініціатор петиції Петровська Наталія Володимирівна, учнів дуже виснажує таке велике навантаження. У дітей не вистачає часу на елементарні потреби уві сні і відпочинку, так як вони до ночі корплять над підручниками, що вже тут говорити про позашкільну освіту. Батьки обурені, адже малюки не встигають відвідувати спортивні та розвиваючі гуртки.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

"Переглянути шкільну програму, за можливості скоротити її, щоб вчителі встигали пропрацьовувати всі питання з дітьми в шкільний час, не задавали додому домашню роботу. В дітей має бути дозвілля і відпочинок. На спорт і гуртки дітям не вистачає часу, приходять додому дуже пізно і вночі роблять уроки, потім не висинаються і це відображається на стані здоров'я", - написав автор.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На даний момент петиція зібрала 10 підписів з 25000 необхідних. Голосування триватиме 90 днів з дня публікації, 16 грудня.

Петиція, скріншот з сайту Зеленського
Петиція, скріншот з сайту Зеленського

Нагадаємо, студенти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн

Як повідомляв Знай.uа, 16-річним можуть дозволити ставати мерами і вступати в партії: деталі нового законопроекту

Також портал Знай.uа писав, що учасникам ЗНО 2021 виплатять по 100 тисяч грн: у Раді прийняли постанову і назвали умови