На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій мова пішла про виплати на дітей. Замість 860 гривень мамам з малюками запропонували платити 2100 гривень.

Автором петиції стала Склярова Олена Володимирівна, і опублікували її на сайті в п'ятницю, 26 листопада.

Справа в тому, що чиновники розрахували, що для дитини віком до 6 років, прожитковий мінімум становить 2100 гривень, але, при цьому, матері отримують всього лише 860 гривень грошової допомоги, а цього вкрай мало. Тільки за підгузники потрібно віддати близько тисячі гривень, а це вже перевищує суму виплат на дитину. А залишаються ще гроші на ліки, одяг, харчування, і так далі.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"Підвищення цих виплат не проводилося з 2014 року! Підвищувалися пенсії, зарплати, а особливо ціни, а виплати на дитину – ні! Підвищення з 2022 року на 181 грн, Я вважаю, ганебним! У 2013 році сума виплат на дитину становила 100 доларів США, зараз це 30 доларів США. Ніяка індексація не проводилася " - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Скрін, відео YouTube діти
Скрін, відео YouTube діти

Саме тому автор петиції вимагає, щоб виплати склали як мінімум 2100 гривень.

Виплати на дитину, кадр з відео
Виплати на дитину, кадр з відео

За кілька днів петиція набрала 367 підписів з 25 тисяч необхідних. Якщо протягом трьох місяців вона набере необхідну кількість голосів, тоді президент буде зобов'язаний її розглянути, і винести своє рішення.

Нагадаємо, що українцям запропонували прирівняти допомогу на дітей до середньої зарплати

Раніше повідомлялося, що ерожиточний мінімум в Україні знову виросте: що буде з зарплатами і соцвиплатами

Також, половина доходу - на їжу, бідність зростає, а в середньому-18 тисяч на людину: скільки українці отримують пенсій і зарплат