Для всіх українців, які мають відношення до соціальних виплат на новонароджених дітей, з'явилися дуже важливі новини. Громадяни просять відновити процес прийняття нових поправок до законодавства, які допоможуть збільшити розмір допомоги.

Тема звернення звучить так: "Підтримка законопроекту, яким передбачено підвищення матеріальної допомоги при народженні дитини (внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо стимулювання збільшення народжуваності))".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Пологовий будинок у Львові, фото: ЛМР
Пологовий будинок у Львові, фото: ЛМР

"Соціальна допомога у зв'язку з народженням дітей виплачується державою з метою створення належних умов для повноцінного утримання і виховання малюків і надається одному з батьків або опікуну, разом з яким постійно проживає дитина.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

З 1 липня 2014 року сума виплат при народженні малюка не залежить від кількості народжених у сім'ї дітей. Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" встановлено єдиний розмір фінансового забезпечення за народженням, який становить 41280 гривень. З того часу сума виплат не змінювалася, а зростання інфляції і рівня цін виросла і купівельна спроможність змінилася в меншу сторону.

Просимо у тяжкий час, спричинений впливом захворюваності коронавірусної інфекції, та у зв'язку з падінням рівнем доходу, допомогти процедурі прийняття законопроєкту та введенням його в дію.

Необхідний законопроєкт розроблено, проте 21.09.2021 процес розгляду зупинився.", - пише авто петиції Інна Мельничук.

Петиція Інни Мельничук, скріншот: president.gov.ua
Петиція Інни Мельничук, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, студенти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн.

Як повідомляв Знай.uа, Анна Неплях на репетиції конкурсу "Міс Всесвіт" змусила українців реготати: "Бахнула горілочки".

Знай.uа писав, економічний паспорт: українці оцінили ідею Зеленського, чому 10 тисяч недостатньо.