У "Дії" стали доступні нові послуги. Тепер українцям не потрібно обходити сотню державних установ і стояти в кілометрових чергах, щоб отримати необхідні документи.

З 29 листопада на порталі "Дія" можна скористатися такими послугами: субсидії, призначення та перерахунок пенсій, довідки про трудовий, страховий стаж, довідка про доходи пенсіонера та виписка з реєстру застрахованих осіб.

Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, послуга поки доступна не на всій території України. У Дніпрі, Одесі, Чернівцях, Миколаєві та Херсоні вона з'явиться пізніше.

цифровий паспорт в додатку "Дія"
цифровий паспорт в додатку "Дія"

В "ТСН" надали покрокові інструкції для отримання нових послуг.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Щоб подати заяву на субсидію:

  1. Потрібно авторизуватися на порталі Дія, зайти в розділ "Пенсії, пільги та допомога" і обрати пункт з субсидіями.
  2. Далі - подати заяву. Вона зроблена у вигляді анкети. Треба відповісти на декілька запитань і ввести дані про вид субсидії, вказати банківський рахунок, чи є лічильник води або газу. У декларації необхідно вказати всіх членів, які проживають з вами, їх доходи, майно і витрати.
  3. Можливо, необхідно завантажити декілька сканів або фото документів і підписати все електронним підписом. Заповнення заяви займе до 30 хвилин.

Інструкція, фото з "ТСН"
Інструкція, фото з "ТСН"

На Порталі також можна буде отримати послугу з призначення або перерахунку пенсії:

  1. Необхідно авторизуватися на порталі Дія, зайти в розділ "Пенсії, пільги та допомога" і обрати пункт з пенсіями.
  2. Далі слід заповнити заяву. Частина інформації про вас автоматично підтягнеться з персонального кабінету. Сама заява просто, але, як у випадку з субсидією, зроблено у вигляді анкети.
  3. При заповненні заяви слід зазначити, який вид пенсії ви хочете отримувати і яким чином — на банківську карту або у відділенні пошти.
  4. За результатами анкети система формує перелік документів, які потрібно довантажити.
  5. Коли заява буде заповнена, а всі необхідні документи прикріплені - потрібно тільки підписати все Кепом і відправити. Вони потраплять на розгляд до Пенсійного фонду автоматично.

Інструкція, фото з "ТСН"
Інструкція, фото з "ТСН"

Нагадаємо, що в додатку "Дія" з'явилися нові функції для сертифікатів: QR-код тепер доступний без Інтернету

Як повідомляв Знай.uа, як перевірити дійсність covid-сертифіката і згенерувати QR-код: відповіді експертів додатку "Дія"

Також портал Знай.uа писав, що хитрі хакери-самоучки "атакували" телефони українців - паролі ламали на раз: СБУ викрила найбільшу аферу року