Кіберексперт розповів про небезпеку програми "Дія". Чи можна довіряти даному порталу, поради фахівців.

Кіберексперт Костянтин Корсун розповів про те, чому вважає додатки "Дія" небезпечним. Головна небезпека полягає в тому, що гарантій того, що ваші особисті дані не будуть розголошені - немає, так як розробники можуть мати прихований доступ і інформації.

Про це розповів Костянтин Корсун у новому інтерв'ю, повідомляє Хвиля.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

"Безпечна проблема полягає в тому, що всі гаджети можна вважати потенційно скомпрометованими, тому що дуже мало людей дійсно знають і дотримуються правил цифрової гігієни. Тому цей додаток містить купу ризиків. Починаючи з того, що розробники операційних систем смартфона можуть мати якийсь прихований доступ або приховані функції, періодично випливають. Випадків і прикладів так багато", - зазначив Корсун.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

Країни по всьому світу відмовилися від подібної практики, і багато додатків, які потрібні були для голосування під час виборів також не прижилися в ряді країн, серед яких Франція, Німеччина, Молдова, Швейцарія, і так далі.

На його думку, ті, хто розробили "Дію" не задалися питанням, чому немає аналогів, вони просто захотіли бути першими, і відразу випустили.

"Дія", скріншот: Instagram
"Дія", скріншот: Instagram

Варто відзначити, що зараз в "Дії" можна знайти всі ваші документи, включаючи паспорт, водійське посвідчення, і навіть covid-сертифікати. Раніше Міністерство з питань цифрової трансформації обіцяє близько мільйона гривень за те, що хтось знайде уразливості в додатку.

Нагадаємо, що українці вимагають знизити ціни на бензин, розваги та їжу через додаток" Дія": як це працює в Європі і чи реально у нас

Раніше повідомлялося, що Євген Єнін розповів, чому 21-річному хакеру дали другий шанс

Як повідомляв Знай.uа,хакер з Полтави зламав водоканал і списав борги за комуналку