В Україні прийняли рішення про посилення карантину в "Жовтих" зонах. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Відзначається, що в регіонах, що потрапляють в «жовту» зону, для роботи різних закладів необхідно мати повністю вакцинований персонал. Досить хоча б однієї дози.

Для того, щоб відвідувати будь-які публічні місця з масовим скупченням людей, також необхідно мати сертифікат про вакцинацію. Або ж негативний ПЛР-тест, сертифікат про одужання.

Обов'язок перевірки ковід-сертифікатів у відвідувачів покладається на адміністрацію закладів. Робити це потрібно за допомогою програми «Дія». В іншому випадку власників закладів чекають штрафи від 34 до 170 тисяч гривень.

У МОЗ також змінили термін дії сертифіката про вакцинацію однією дозою вакцини-замість 120 днів тепер він діятиме всього 30 днів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше ми писали про те, що названа найчастіша причина смертей українців, і це не коронавірус. У Держстаті назвали трійку найбільш смертельних захворювань, від яких померли українці в період з січня-вересня 2021 року.

Нагадаємо, постковидний синдром: у МОЗ сказали, що очікує українців після вірусу-втрата смаку і нюху тільки квіточки

Як повідомляв Знай.uа, молода Українка з двома дітьми продала все майно, щоб врятувати чоловіка, якого придавило кабіною вантажівки: "життя перетворилося на боротьбу"