У Міністерстві юстиції України розповіли, за наявності яких документів і на підставі чого може бути доведено право на спадщину.

У новому пості Мін'юсту на офіційній сторінці в соцмережі Facebook пояснили, що для того, щоб довести своє право власності на спадщину на земельну ділянку, для початку потрібно подати державному або приватному нотаріусу заяву про прийняття спадщини.

Скріншот з Facebook
Скріншот з Facebook

Другим кроком стане збір всіх небхідних документів, перелік яких також вказали в публікації.

- Документи, що засвідчують особу спадкоємця (паспорт, ідентифікаційний номер);
- Свідоцтво про смерть спадкодавця;
- Документи, що підтверджують родинний зв'язок спадкоємця зі спадкодавцем (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб);
- Оригінали документів, що підтверджують право власності спадкодавця на земельну ділянку (державний акт на право власності на земельну ділянку):
- Довідку про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та виписку з Державного земельного кадастру на земельну ділянку, які видаються відділами Держгеокадастру.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Важливим нюансом є те, що якщо спадкоємець проживав зі спадкодавцем на момент відкриття спадщини, заява не потрібна. Людина вважається прийнятим у спадок, якщо протягом встановленого терміну він не заявив про відмову від нього.

Зазначається, що якщо спадкоємець розраховує отримати земельну ділянку у спадщину, то необхідно протягом 6 місяців з дня відкриття спадщини звернутися до нотаріуса за місцем відкриття спадщини (якою є останнє місце проживання спадкодавця) особисто із заявою про прийняття спадщини.

Нагадаємо, що у Зеленського "стягнули" з боржників мільйони заради роботяг: 420 українцям повернули зарплату

Як повідомляв Знай.uа, несплаченіі штрафи за порушення ПДР і заборгованість по аліментах: хто і за що може відібрати машину в українців

Також портал Знай.uа писав, що українець три роки не платив аліменти і став невиїзним: заборгував своїм дітям майже 150 тисяч