Стало відомо про те, що в Україні починаючи з 1 грудня повинна зрости мінімальна зарплата, однак, за цим піде і підвищення податків.

Про підвищення зарплат стало відомо вже давно від уряду, і статися це має з середи, 1 грудня. Замість 6 тисяч гривень українцям, які отримують мінімальну зарплату, платитимуть 6500 гривень, і це передбачено бюджетом на цей рік.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Крім цього, збільшать розмір єдиного соціального внеску з зарплат, і розмір єдиного податку для фізичних осіб підприємців.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Соціальний внесок:

- мінімальний розмір - з 1320 до 1430 грн;

- максимальний розмір-з 19 800 до 21 450 грн.

Це їх торкнеться найсильніше.

До мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму прив'язані і податки для фізичних осіб підприємців на єдиній групі.

На сьогоднішній день в Україні існує близько двох мільйонів ФОПів, серед яких півтора - на єдиному податку. Ті, хто не бажає показувати свої реальні обороти податкової, ще минулого року виходили на мітинг, і влада тоді пішла на поступки, перенісши нововведення з січня 2021 року, на початок 2022.

зростання зарплат, скріншот з відео
зростання зарплат, скріншот з відео

Тепер також українці зможуть вимагати з підприємців чеки, що гарантуватиме те, що неякісний товар можна буде повернути, якщо він несе шкоду вашому здоров'ю, а чек це підтверджуватиме.

Також, як зазначається, частина пенсіонерів отримають підвищені виплати вже з 1 грудня.

Пенсії зростуть з 1 грудня 2021 року у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати. Виплати складуть 2600 грн замість 2400 грн для пенсіонерів старше 65 років при наявності у них страхового стажу 30/35 років.

Нагадаємо, що зколько відклав - так і живеш: українцям в деталях розповіли про нову систему накопичувальної пенсії-старт вже в 2022

Раніше повідомляли, що вобшукали з рахунків примусово: як тисячі українців домоглися повернення зарплати в карантин

Також, місцями сиділи без зарплати: українцям виплатили заборгованість на суму 9,1 млн грн.