Зовсім нещодавно українцям повідомили радісну новину - багатьом пенсіонерам додадуть по 400 гривень до виплат, проте пощастить не всім. Причини того, що не всі зроблять надбавки дуже різнопланові, проте є один момент - пенсіонерів дуже багато - в Україні їх понад 10 мільйонів. На всіх грошей не вистачає.

Також важливо враховувати співвідношення зарплат громадян і пенсійних виплат. Так, українцям показали інфографіку "Розподіл розмірів пенсій і зарплат по їх діапазонах".

Про це стало відомо завдяки інфографіці Пенсійного фонду України.

Інфографіка ПФУ, скріншот: Facebook
Інфографіка ПФУ, скріншот: Facebook

З опублікованих даних можна коротко дізнатися, що загальне число одержувачів пенсій в країні близько 10,9 млн громадян. При таких розрахунках необхідно враховувати: розмір пенсійної виплати, кількість пенсіонерів всіх категорій, питома вага в загальній чисельності і середній розмір пенсійної виплати.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсіонери, фото: Нафтогаз
Пенсіонери, фото: Нафтогаз

Також варто нагадати нашим читачам, що на даний момент в Україні планується ввести систему пенсійного накопичення другого рівня. Тобто, із зарплати людини будуть добровільно вичитувати 1% плюс 1% "стимулюючого внеску" від держави, а також відбудеться перерозподіл 1% єдиного соціального внеску.

Отримані 2% накопичуватимуть на особистих рахунках майбутніх пенсіонерів у Державному фонді другого пенсійного рівня, аж до досягнення ними пенсійного віку.

Раніше повідомляли, в Ощадбанку відмовилися міняти дрібні монети всупереч закону НБУ: "Заплатила 50 гривень комісії".

Як повідомляв Знай.uа, 28 гривень за долар і шалене зростання інфляції? Українцям розповіли, чого очікувати вже цієї зими.

Знай.uа писав, Українка з карткою "ПриватБанку" отримала боргів на 500 тисяч гривень-історія гуде з 2006 року: "Використовували в своїх цілях".