Для всіх українців, які зустрілися з проблемами отримання електронного лікарняного. Цього разу у Фонді соцстрахування розповіли, що потрібно робити, якщо є невідповідності ПІБ у реєстрі застрахованих осіб та Е-лікарняному.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Фонду соціального страхування України.

Е-лікарняний, скріншот: YouTube
Е-лікарняний, скріншот: YouTube

Є відповідь: інформація про пацієнта завантажується з реєстру пацієнтів до медичного висновку автоматично і збігається з даними, зазначеними в декларації з сімейним лікарем. Тому ідентифікаційні дані застрахованої особи в е-лікарняному будуть тотожні саме даним, зазначеним у реєстрі пацієнтів.

Однак, якщо ці дані не співпадуть з даними в реєстрі застрахованих осіб – е-лікарняний може не створитися, або створитися з помилкою в ПІБ. Саме тому працівникам важливо завчасно перевірити правильність внесення інформації та оперативно повідомляти лікаря та роботодавця про всі зміни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Е-лікарняний, скріншот із відео
Е-лікарняний, скріншот із відео

Якщо помилка все ж сталася, і е-лікарняний містить несуттєві відмінності в написанні ПІБ з даними в реєстрі застрахованих осіб (наприклад, Наталія і Наталія, пропуск букви т.д), роботодавці можуть подати заяву-розрахунок, незважаючи на неточності.

Раніше подібні невідповідності при прийнятті Фондом заяв-розрахунків автоматично підсвічувалися як помилки, тому в окремих випадках заяву могло бути відхилено.

Однак, аналізуючи зворотний зв'язок від страхувальників, Фонд соціального страхування України вже вніс зміни до програмних засобів, щоб незначні неточності не призводили до уповільнення виплати допомоги від Фонду.

Раніше повідомляли, українці показали черги на вакцинацію в "червоних" містах: "Десь густо, а десь порожньо".

Як повідомляв Знай.uа, немає документа і не приходить sms? Українцям показали, як отримати е-лікарняний.

Знай.uа писав, протези, коляски і санаторій: у Фонді соцстрахування показали, що можна "взяти" замість робочої травми.