З початку впровадження е-лікарняних було створено вже майже 3 мільйони медичних висновків. За жовтень роботодавці передали на оплату 253 тисячі електронних лікарняних.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.
Так, стало відомо, що починаючи з червня, Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування вже 360 тисяч електронних листків непрацездатності на суму 641,4 мільйона гривень.
Також у Мінсоцполітики відповіли на найпоширеніші запитання щодо е-лікарняних. Зокрема, українцям розповіли, що робити, якщо не прийшло SMS про створення е-лікарняного.
Е-лікарняний, скріншот із відео
Е-лікарняний, скріншот із відео
Це свідчить про те, що лікарняний не створено. Проте хвилюватися не варто, адже в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду може бути не вказано номер телефону. Вам потрібно авторизуватися на сайті portal.pfu.gov.ua за допомогою ЕЦП або BankId і перевірити, чи створено е-лікарняний. Там же ви зможете оновити контакти і надати дозвіл надсилати вам повідомлення.
У Мінсоцполітики розповіли, якщо е-лікарняний не створено, найчастіше це пов’язано з ідентифікаційними даними.

"Інформація щодо пацієнта завантажується з реєстру пацієнтів у медичний висновок автоматично і співпадає з даними, зазначеними у декларації із сімейним лікарем. Якщо ідентифікаційні дані пацієнта, зазначені у декларації, не співпадають із даними у реєстрі застрахованих осіб – е-лікарняний не буде створено. Часто такі помилки пов’язані із застарілою інформацією, яка не була вчасно оновлена", - розповіли у Мінсоцполітики.

З'ясувати, коли оплатять е-лікарняний можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund. Зазначимо, що перші п’ять днів страхового випадку оплатить роботодавець, а решту аж до одужання фінансує Фонд соціального страхування України.