Україні вже повністю перейшла на е-лікарняні. За цей час ним скористалися вже понад один мільйон громадян.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Мінсоцполітики.

Так, стало відомо, що станом на 13 жовтня заклади охорони здоров’я сформували вже понад 1,7 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність (МВТН). На їх основі було згенеровано понад 1 млн 180 тисяч електронних листків непрацездатності. З них роботодавці надали до Фонду соціального страхування України 164 тисячі лікарняних ​на загальну суму 267,5 млн гривень

Е-лікарняний, скріншот із відео
Е-лікарняний, скріншот із відео

"Інформацію про сформовані е-лікарняні своїх працівників роботодавці можуть дізнатися в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Там же можна побачити усі записи про тимчасову непрацездатність, які будуть зареєстровані в Електронному реєстрі листків непрацездатності в майбутньому", - розповіли у Мінсоцполітики.

Е-лікарняний, скріншот: YouTube
Е-лікарняний, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що з 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Тепер жодних паперових бланків не буде, уся інформація виключно онлайн. Замість лікарняного листка відтепер лікар створює електронний МВТН. Саме цей електронний документ підтверджує вашу непрацездатність протягом певного періоду.
Як оформити е-лікарняний?
● Якщо ви маєте офіційне працевлаштування, то в разі тимчасової втрати працездатності для вас автоматично відкриється електронний лікарняний.
● Він сформується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність (МВТН), який лікуючий або сімейний лікар створить після огляду. Також е-лікарняний автоматично відкриється в разі оформлення медичного висновку для вашої дитини, яка потребує догляду.
● Одразу після створення медичного висновку на ваш контактний номер телефону надійдуть два повідомлення:
від E-health щодо створення медичного висновку із указанням його номеру,
та від Пенсійного фонду України щодо формування електронного листка непрацездатності, його номеру і періоду дії.
● Потрібно повідомити про це роботодавця. Це можна зробити будь-яким зручним обом способом, наприклад, телефоном.