У Києві запустили соціальне таксі для потреб ветеранів АТО, а також для людей з обмеженими можливостями. Ініціаторами цього проекту виступили самі учасники російсько-української війни і спортсмени-автогонщики, які за власний кошт придбали автівку. Усі подробиці про спецавтомобіль дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Потреба в перевезенні людей з інвалідністю в нашій країні щороку зростає. Мало хто знає, а ще менше людей користується соціальним транспортом, який працює в Києві. Наразі спеціальних автівок налічується не більше двох десятків, черги на них величезні. Така кількість спец машин не покриває потреби міста в повному обсязі.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

«Той соціальний транспорт, який зараз є в Києві, який можна замовити безкоштовно, розписаний на два-три місяці наперед. Наше таксі одне на все місто. Це дуже болюче питання», — розповідає Володимир Яроха, учасник «Руху ветеранів Києва».

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

У новому соціальному таксі є все необхідне, аби люди на візках могли дістатися лікарень, реабілітаційних центрів, навчальних закладів тощо. Автомобіль оснащений автоматичним пандусом, окремим місцем для візка, кріпленнями, ременями безпеки, також є місця для супроводжуючих. В автівці передбачене і ручне керування, щоб людина з вадами руху могла кермувати нею самостійно.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Скористатися спеціальним автомобілем можна абсолютно безкоштовно, попередньо зареєструвавши заявку на сайті «Руху ветеранів Києва».

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у мережі показали фейковий кросовери Заз, які могли б позмагатися із закордонним автопромом.

Нагадаємо, що у соціальній мережі показали гібридний Москвич.

Також портал "Znaj" писав, що у мережі показали унікальну Таврію для молоді.