Прихильників "русского мира" масово звільнятимуть: першими з посад полетіли в Одесі та Києві

Обговорення гучного звільнення викладачів відомих українських вишів за проросійські та українофобні висловлювання досі не вщухають. Навпаки, тема покарання прихильників "рускава світу" серед науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів набуває ще більших масштабів. Сьогодні в парламенті повідомили про створення покрокового механізму з виявлення подібних випадків у всеукраїнському масштабі.

Трудова книжка, segodnya
Трудова книжка, segodnya

Вперше в Україні: закохані дівчата зіграли "весілля" в Харкові під марш і крики "гірко"

У мережі з'явилося відео з Харкова, де дві дівчини зважилися влаштувати "весілля". Зробили вони це в ході ЛГБТ-прайду, що проходив у колишній столиці, щоб привернути увагу. Активісти протягом подібного заходу вимагають рівних прав щодо укладення одностатевих шлюбів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дівчата "одружилися", скріншот: Telegram
Дівчата "одружилися", скріншот: Telegram

Утримання біженців з Афганістану може влетіти українцям у півмільярда: на що піде божевільна сума

Україна погодилася прийняти біженців з Афганістану. Для цього МВС просить виділити фінансування. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив у листі до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, що тільки на капітальний ремонт приміщень, де можуть розмістити біженців, треба орієнтовно 100 мільйонів гривень. Крім того, є потреба в персоналі, це близько сотні людей. На зарплату їм піде 280 млн, на харчування - 90 млн, ще 80 млн - на комунальні послуги.

Жителі Афганістану, фото: rossaprimavera
Жителі Афганістану, фото: rossaprimavera

Українських школярів змусили заховати гаджети в портфель, батьки дивуються: "Нікуди не дінешся"

Для школярів і батьків дітей шкільного віку з'явилися важливі новини про раціональність і важливість використання сучасних гаджетів під час занять в навчальних закладах. Все почалося з того, що батькам просто заборонили дзвонити своїм дітям, коли вони знаходяться на уроках.

Гаджети в школі, скріншот: YouTube
Гаджети в школі, скріншот: YouTube

Отримав посилку - "розповів" про себе: у Зеленського хочуть взяти українців "під ковпак"

Президент України Володимир Зеленський готує чергове "покращення" для українців, яке таким не назвеш. Верховна Рада України планує прийняти законопроекти № 4279/4278, щоб згодом ввести збір ІПН-кодів з одержувачів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

Пошта, скріншот: Youtube
Пошта, скріншот: Youtube