З провінційного міста Полтава, де проживає майже 300 тисяч людей, прийшли доволі сумні новини, в яких навіть місцеві жителі не можуть до кінця розібратися. Історія в наступному - одна з найбільших котелень міста просто вимкнула подачу гарячої води.

Тепер абсолютно всі користувачі ЖКП і з боргами, і без, змушені шукати інші джерела гарячої води, так як в крані її немає - зовсім.

Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з місцевих видань.

Полтавська котельня, скріншот: Facebook
Полтавська котельня, скріншот: Facebook

Журналісти повідомляють, що без гарячого водопостачання залишилася третина жителів міста. Заборгованість перед компанією "Полтавагаз" становить близько 55 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Компанія "Полтавагаз" відключила від газу найбільшу котельню Полтави через борги, залишивши без гарячого водопостачання близько 60 тисяч осіб.

За інформацією прес-служби "Полтаватеплоенерго", котельня на вул. Ціолковського забезпечує гарячою водою 30% жителів Полтави. Це понад 60 тис осіб, переважно з мікрорайону Алмазний. Зокрема, гаряча вода з об'єкта надходила в житлові будинки, перинатальний центр та інші установи соціальної спрямованості.

За останніми підрахунками, заборгованість Теплоенерго перед "Полтавагаз" становить близько 55 млн грн. Обидві сторони погоджуються, що такі суми нарахували за невідповідності тарифів, однак держава в процес поки не втручається і на поступки ніхто не йде. У "Полтаватеплоенерго" зазначають, що відключення відбуваються всупереч чинному законодавству.

У мережі жителі міста обурюються з цього приводу, адже ніхто не повідомляє офіційно, коли ж у місті знову з'явиться гаряча вода. Один з коментаторів з часткою іронії написав: "Нічого страшного, зараз тепло". Однак місцевим мешканцям далеко не до сміху.

Коментар з мережі, скріншот: kor.ill.in.ua
Коментар з мережі, скріншот: kor.ill.in.ua

Раніше повідомляли, опалювальний сезон в Україні на старті: чи у всіх потеплішають батареї в заморозки.

Як повідомляв Знай.uа, боржники, власники авто та великих квартир: кому не світить субсидія цієї осені.

Знай.uа писав, "Готуйте валянки і кожухи": експерти попередили про загрозу зриву в Україні опалювального сезону 2021/2022.