Прийшла осінь, перший місяць — вересень — зустрів українців з невеликим похолоданням, яке змусило пошукати теплі речі в шафах і більше не ховати їх назад, поки знову не настане блаженна і тепла весна.

Невелика температура поступово натякає громадянам про швидкий початок опалювального сезону. І зараз з'явилася інформація, що рівень підготовки цілком прийнятно відповідає плановим показникам.

Опалювальний сезон, скріншот: YouTube
Опалювальний сезон, скріншот: YouTube

Міністр розвитку громад Олексій Чернишов заявив про те, що Україна готова до початку опалювального сезону десь на 80%. Він почнеться тоді, коли буде виконана головна умова — середньодобова температура повітря протягом трьох днів повинна бути не більше +8℃.

Чернишов також додав, що опалювальний сезон побачить своєчасний старт і без будь-яких затримок. Тарифи для простого населення підвищувати не збираються.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

Але відомо, що українці заборгували понад 66 мільярдів гривень за оплату комунальних послуг. З них майже 25 млрд — це борги за природний газ, за воду і тепло на чотири мільярди менше.

Нагадаємо, боржники, власники авто і великих квартир: кому не світить субсидія цієї осені. Субсидію не призначатимуть власникам квартир, площа яких перевищує 130 квадратних метрів.

Як повідомляв "Знай.ua", топ-5 найвпливовіших політиків, які змінять життя українців у новому політичному сезоні

Знай.ua писав, "Готуйте валянки і кожухи": експерти попередили про загрозу зриву в Україні опалювального сезону 2021/2022