Для всіх українців, які вже чули про так звані державні програми, що допомагають заощадити на енергозбереженні, з'явилися більш "цікаві" новини. Так, за словами експертів, в Україні опалювальний сезон цієї осені може не стартувати через дуже низькі запаси газу і брак вугілля на ТЕС.

Про це прямо заявив юрист, експерт з конституційного права, народний депутат України VIII скликання Аркадій Корнацький в ефірі телеканалу "LIVE".

Аркадій Корнацький, скріншот: YouTube
Аркадій Корнацький, скріншот: YouTube

"Треба хвилюватися. Хвилюванням, правда, себе не обігрієш, тому треба готувати, як-то кажуть, кожухи, чоботи або валянки, тому що проблеми можуть бути великі і "страшилки" тут абсолютно ні до чого. Є факти, а факти - це дуже вперта річ", — заявив юрист.

Першою проблемою він називає те, що в підземних газових сховищах приблизно на 30 і навіть більше відсотків менше, ніж у попередні роки цей період, і його (газ, — ред.) ще треба закупити і закачати.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

"По-друге, катастрофічно мало вугілля, а вугілля поки що в структурі енергоносіїв України займає досить серйозне місце, а його менше в 5 разів, ніж повинно бути напередодні опалювального сезону. І не зовсім зрозуміло, де його брати...", - додав він.

Екснардеп пояснив, що в цій ситуації можуть просто бути масові розморожування будинків, коли немає енергоносіїв.

"Навіть, якщо люди не платять, а є енергоносії - можна залізти в бюджет, профінансувати роботу котелень, теплопунктів і врешті-решт якось обігріти. А коли немає енергоносіїв, то нічим не опалити. Це дуже серйозна проблема", - пояснив він.

Раніше повідомляли, українцям перенесуть вихідні в 2022 році: як будемо відпочивати 8 березня і на День Конституції.

Як повідомляв Знай.uа, мешканці багатоповерхівки залишилися без ліфта через банальну поломку: запечатали і порадили ходити пішки.

Знай.uа писав, українці просять владу дозволити проїзд з собаками в метро: "Це важливо для людей".