Стало відомо, що влітку 2021 року був поставлений річний рекорд оренди житла в Україні.

Хоча вартість залишається нижче рівня, який був перед пандемією коронавірусу (COVID-19). Ціна протягом останніх місяців продовжує зростати на оренду нерухомості, протягом червня-липня зростання склало близько 5-10% в залежності від регіону і стану квартири.

Податок на нерухомість, кадр з відео
Податок на нерухомість, кадр з відео

Але експерти заявляють, що в цьому сегменті ринку ціни під кінець весни завжди обвалюються, а відновлюються тільки в серпні перед початком навчального року. Для літа така ситуація абсолютно нетипова.

Через це випливає припущення — ринок оренди нерухомості готується до повернення на так званий "доковідний" рівень.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

нерухомість
нерухомість

Наприклад, у Києві, Дніпрі та Харкові оренда кімнат і квартир зросла на 3%, якщо порівнювати вартість з весною. В Одесі ціна піднялася до 5%. У регіонах зняти житло на тривалий період можна десь за 5 тисяч, а от у столиці потрібно буде віддати близько 7000 гривень.

У минулому році, коли відбувся перший локдаун і в період до осені, ціна на оренду нерухомості знизилася десь на 6-9 відсотків. Зараз ціни зростають, тому за однокімнатну квартиру можна витратити від 7 до 16 тисяч, за двокімнатну вартість становить від 8 до 30 тисяч гривень.

Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
pixabay.com

Нагадаємо, для чого полягає попередній договір: поради та рекомендації Мін'юсту

Як повідомляв "Знай.ua", тисячі українських багатоповерхівок під загрозою обвалу, мешканці б'ють на сполох: "Не несуть відповідальності"

Знай.ua писав, подружня пара купила будинок з 450 тисячами бджіл: мед сочиться зі стін